• Blogi
 • Pysäkkikatokset

Pysäkkikatoksen hinta: 7 syytä hinnoittelun taustalla

Julkaistu: 10.6.2024

Pysäkkikatoksen hinta muodostuu useista tekijöistä. Tutustu seitsemään tekijään AluShelin hinnoittelun takana.

Pysäkkikatoksen hinta koostuu monista tekijöistä, jotka vaikuttavat sekä valmistus- että asennuskustannuksiin. Tässä artikkelissa käsittelemme näitä tekijöitä ja miksi AluShelin pysäkkikatokset ovat taloudellisesti järkevä valinta.

Tutustu AluShelin pysäkkikatoksiin tästä!

 

Hinta, jonka pysäkkikatos saa, koostuu monesta asiasta, kuten materiaaleista, työvaiheiden määrästä, valmistusmaasta sekä siitä, sisältääkö hinta asennuksen. Kuvassa AluShelin V3-pysäkkikatos.

Hinta, jonka pysäkkikatos saa, koostuu monesta asiasta, kuten materiaaleista, työvaiheiden määrästä, valmistusmaasta sekä siitä, sisältääkö hinta asennuksen. Kuvassa AluShelin V3-pysäkkikatos.

 

1. Materiaalit

Pysäkkikatosten hinta määräytyy ensisijaisesti käytettyjen materiaalien perusteella. Jos katos valmistetaan laadukkaista materiaaleista, se on pitkäikäinen, mikä tekee siitä edullisen pitkässä juoksussa.

AluShel käyttää pysäkkikatoksissaan 100 % kierrätettyä alumiinia, mikä on ympäristöystävällinen valinta. Kierrätetty alumiini tarjoaa erinomaisen korroosionkestävyyden ja pitkän käyttöiän. Lisäksi osa katoksista valmistetaan kuumasinkitystä teräksestä, jota tuotetaan Etelä-Euroopassa. Materiaalivalinnoissa huomioidaan myös seinämateriaalit, kuten karkaistu lasi, kovamuovi ja suomalainen puu:

 • Kierrätetty alumiini: Ympäristöystävällinen, kevyt ja kestävä.
 • Kuumasinkitty teräs: Erinomainen korroosionkestävyys ja pitkäikäisyys.
 • Kovamuovi: Kalliimpi kuin karkaistu lasi, mutta huoltokustannukset ovat matalammat pitkässä juoksussa.
 • Suomalainen puu: Tyylikäs verhoilumateriaali, jonka asentaminen vaatii paljon työvaiheita ja tarkkuutta.

2. Työvaiheiden määrä

Pysäkkikatoksen valmistukseen ja asennukseen tarvittavien työvaiheiden määrä vaikuttaa merkittävästi hintaan. Näitä työvaiheita ovat muun muassa:

 • Metallin leikkaaminen ja muotoilu
 • Hitsaus ja kokoonpano
 • Pintakäsittely ja maalaus
 • Puuverhoilun yksittäinen käsittely ja ruuvaus
 • Asennus paikan päällä

AluShel tarjoaa sekä avoimia että suljettuja ratkaisuja, mikä vaikuttaa työvaiheiden määrään ja näin ollen hintaan. Suljetut ratkaisut vaativat enemmän materiaalia ja työvaiheita, mikä näkyy korkeampana hinnassa.

 

Mistä muodostuu pysäkkikatoksen hinta? Lue lisää pysäkkikatos hinta.

Puuverhoiltu P3-pysäkkikatos: hinta muodostuu työvaiheista ja materiaaleista. 100% kierrätetystä alumiinista valmistettu runko, lämpökäsitelty puuverhoilu, valmistusmaasta (Suomi), ja siitä että AluShel asentaa katoksen.

Bussikatos B2-U on pitkäikäinen ja huoltovapaa. Bussikatos sopii niin liikenteen solmukohtiin kuin taajama-alueillekin.

Bussikatos B2-U on pitkäikäinen ja huoltovapaa. Bussikatos sopii niin liikenteen solmukohtiin kuin taajama-alueillekin. Kapeampi katos, jonka runkorakenne alumiinia, seinät lasikuidulla päällystettyä vaneria, päädyssä PC-muovilevy.

H3-pysäkkikatos on avoin rakenne: takaseinä suojaa lumelta ja tuulelta, mutta ilman sivuseiniä se on helppo pitää siistinä.

H3-pysäkkikatos on avoin rakenne: takaseinä suojaa lumelta ja tuulelta, mutta ilman sivuseiniä se on helppo pitää siistinä.

 

3. Pitkäikäisyys ja korjattavuus

AluShelin pysäkkikatokset on suunniteltu kestämään vuosikymmeniä. Olemme valmistaneet katoksia jo vuodesta 2000 eli lähes 25 vuotta, ja tarjoamme varaosat ja huoltopalvelut kaikille katoksillemme. Pitkäikäisyyteen vaikuttavat:

 • Laadukkaat materiaalit: Kierrätetty alumiini ja kuumasinkitty teräs
 • Huolellinen pintakäsittely ja maalaus: Takaa kestävyyden ja säänkestävyyden
 • Korjattavuus: Suunnittelemme katoksemme korjattaviksi, mikä vaatii enemmän suunnittelutyötä ja työvaiheita, mutta tarjoaa pitkäikäisen ja taloudellisesti järkevän ratkaisun.

4. Valmistusmaa

Kaikki AluShelin alumiiniset pysäkkikatokset valmistetaan Suomessa. Tämä tuo mukanaan useita etuja:

 • Laadunvalvonta: Korkea laatu ja tarkka valvonta valmistusprosessin aikana
 • Toimitusnopeus: Nopeat toimitusajat
 • Matalampi hiilijalanjälki: Paikallinen valmistus vähentää kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä
 • Eettiset työolosuhteet: Varmistamme työntekijöidemme hyvät työolosuhteet

5. Asennus ja kokonaishinta

AluShel huolehtii pysäkkikatosten kokoamisesta ja asennuksesta, mikä selittää osan hinnasta. Tämä on tilaajalle edullisin vaihtoehto, koska me kannamme vastuun virheellisesti valmistetusta tai asennetusta katoksesta. Lisäksi halutessanne teemme myös maanrakennustyöt, mikä helpottaa valvontaa ja aikataulutusta sekä auttaa pitämään kokonaiskustannukset hallinnassa.

6. Koko ja modulaarisuus

Pysäkkikatoksen koko vaikuttaa suoraan hintaan. AluShelin pysäkkikatokset ovat modulaarisia, eli niitä voi tilata lyhyempinä tai pidempinä versioina tarpeen mukaan. Isompi pysäkkikatos on kalliimpi, mutta se on usein myös käytännöllisempi, koska siihen mahtuu enemmän käyttäjiä.

7. Lisävarusteet

Pysäkkikatoksen hintaan vaikuttavat myös lisävarusteet, kuten:

Nämä lisävarusteet parantavat pysäkkikatoksen käytettävyyttä ja mukavuutta, mutta ne lisäävät myös kokonaiskustannuksia.

 

Yhteenveto

 

Pysäkkikatoksen hinnan muodostumiseen vaikuttavat monet tekijät, kuten materiaalit, työvaiheet, pitkäikäisyys, valmistusmaa ja asennus. AluShelin pysäkkikatokset, valmistettu Suomessa 100 % kierrätetystä alumiinista, tarjoavat kestäviä ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja, jotka ovat pitkällä aikavälillä taloudellisesti järkeviä. Valitse AluShelin pysäkkikatokset ja nauti laadukkaasta, kestävästä ja vastuullisesta ratkaisusta.

Tutustu koko pysäkkikatosmallistoon tästä!