Sääsuoja – SSHL

Sääsuoja esimerkiksi päiväkotien, sairaaloiden tai leikkipuistojen pihoille.

  • Esteetön
  • Kuumasinkittyä terästä
  • Saatavilla maksaruohokatto

SSHL suojaa niin lumelta kuin sateeltakin. Käytännössä SSHL voidaan käyttää myös vähäeleisenä pysäkkikatoksena tai myös pyöräkatoksena, jos se varustellaan esimerkiksi runkolukittavilla telineillä.

Tekniset tiedot

Korkeus:
2185 mm
Moduulit:
4000 mm
Syvyys:
1980 / 3815 mm
Materiaalit:
Runkorakenne kuumasinkittyä terästä
Kattorakenne teräsprofiilia valkoisella alakatolla
Pintakäsittely:
Pulverimaalaus RAL-sävyyn
Lisävarusteet:
Maksaruohokatto
LED-valaistus
Tuhka-astia RST
Roskakori 30L/60L RST

Valintaperusteet

Neljä metriä pitkä moduuliväli, ei turhia keskitolppia eli sääsuojaa voi käyttää monesta eri suunnasta.

Valmistettu Suomen ilmastoa kestävästä kuumasinkitystä teräksestä. Kuumasinkityksen ansiosta katos kestää kulutusta ja korroosiota paremmin ja on siten pitkäikäinen valinta kohteeseen kuin kohteeseen. Pulverimaalattavissa haluttuun väriin.

Viherkatto sitoo vettä, pidentää katon käyttöikää, vaimentaa ääntä ja parantaa kaupunki-ilmaa muuttaessa hiilidioksidia hapeksi. Lisäksi se näyttää hyvältä! Viherkatto on pienin palvelus, mitä voimme luonnolle tehdä.

Ominaisuudet

Esteettömyys

SSHL:n muotoilussa on erityisesti huomioitu esteettömyys: katoksessa on jopa neljä metriä pitkä moduuliväli. Sen ansiosta sääsuojaan pääsee helposti monesta suunnasta niin kävellen, pyörällä kuin myös rattailla ja pyörätuoleilla. Lisäksi taukokatos on helppo ja nopea pitää siistinä.

Materiaalit

Sääsuoja on valmistettu Suomen neljää vuodenaikaa kestävästä kuumasinkitystä teräksestä. Kuumasinkityksen ansiosta katos kestää kulutusta ja korroosiota paremmin ja on siten pitkäikäinen valinta kohteeseen kuin kohteeseen. Tämän lisäksi SSHL pulverimaalataan toivomallanne RAL-sävyllä, mikä lisää entisestään sen käyttöikää. Samalla katoksesta voidaan tehdä yksilöllinen omalla värityksellään.

Muotoilu

Kalteva katto ohjaa veden ja lumen luonnollisella tavalla pois katolta. Kaksipuolisessa versiossa veden poistojärjestelmä ohjaa veden hallitusti pois. Lumikuormaa ei tarvitse pelätä, sillä AluShelin katokset kestävät 200 kg lumikuorman neliömetriä kohden.

Designissa haimme katokselle tyylikkään hillittyä linjaa, jotta se näyttäisi hyvältä vuodesta toiseen. Usein liian moderni tyyli jää ajansaatossa tulevien trendien jalkoihin, kun taas klassinen linjakkuus pitää kutinsa. Esteettömyys ja keskitolppien määrän minimointi tekevät tästä taukokatoksesta kevyen ja ilmavan.

Lisävarusteet

SSHL:n voi myös lisätä telineitä pyörille joko molemmille tai vain toiselle puolelle. Jos haluat sääsuojan pelkkänä pyöräkatoksena, kannattaa tutustua CPHL-pyöräkatokseen. Sääsuojaan on lisäksi saatavilla useita lisävarusteita, kuten upotettu LED-valaistus, maksaruohokatto, tuhka-astia ja roska-astia. LED-valaistus paitsi lisää turvallisuutta myös tekee sääsuojan käytöstä miellyttävämpää. Valaistuksen avulla voidaan myös lisätä taukokatoksen käyttöastetta.

Erityisesti kaupunkialueilla arvostettu ominaisuus on mahdollisuus saada sääsuoja maksaruohokatteella. Viherkate sitoo sadevettä, jolloin hulevedet eivät rasita viemärijärjestelmiä. Viherkatokset suorittavatkin useampaa roolia samanaikaisesti: ne tarjoavat niiden alla sääsuojaa, sitovat sadevettä ja tuovat vihreyttä kaupunkiympäristöön. Viherkatos onkin pieni mutta suuri ekoteko.

Katso tuotevideo alta