• Blogi
 • Pyöräkatokset

Pyöräkatoksen hinta: mitkä 7 tekijää vaikuttavat hinnoitteluun

Julkaistu: 17.6.2024

Miten pyöräkatoksen hinta määräytyy? Lue seitsemän syytä, jotka selittävät AluShelin tuotteiden hinnoitteluperusteet.

Pyöräkatoksen hinta on tärkeä tekijä valintaprosessissa, erityisesti kun pyritään löytämään kestäviä ja toimivia ratkaisuja erilaisiin ympäristöihin. Tässä artikkelissa käsittelemme useita tekijöitä, jotka vaikuttavat pyöräkatosten hinnoitteluun, ja miksi AluShelin pyöräkatokset ovat taloudellisesti järkevä valinta. Loppujen lopuksi pyöräkatoksen hinta on kokonaisuus: pitkäikäisyys ja käytettävyys ratkaisevat paljon.

 

CPF on laadukas katos pyörille, kuvassa pyöräkatos ja raikkaan punaiset pyörätelineet. Pyöräkatos on kestävä ja pitkäikäinen, joten sen hinta on pitkässä juoksussa edullinen.

CPF on laadukas katos pyörille, kuvassa pyöräkatos ja raikkaan punaiset pyörätelineet. Pyöräkatos on kestävä ja pitkäikäinen, joten sen hinta on pitkässä juoksussa edullinen.

 

1. Materiaalit

Pyöräkatosten hinta määräytyy ensisijaisesti käytettyjen materiaalien perusteella. Yleisesti käytettyjä materiaaleja ovat

 • alumiini,
 • ruostumaton teräs (RST) ja
 • kuumasinkitty teräs.

Materiaalin laatu ja paksuus vaikuttavat suoraan kustannuksiin:

 • Alumiini ja RST ovat kalliimpia mutta tarjoavat paremman korroosionkestävyyden ja pidemmän käyttöiän.
 • Pintakäsittely kuten maalaus ja hitsaus lisäävät myös kustannuksia.
 • Kierrätetyt materiaalit: AluShel käyttää 100 % kierrätettyä alumiinia, mikä on ympäristöystävällisempi mutta hintavampi vaihtoehto.

Tiesitkö? Kierrätetyn alumiinin hiilijalanjälki voi olla jopa yli 95% matalampi kuin uuden alumiinin.

Jos valintakriteerinä on vain edullisin hinta, pyöräkatos ei ole pitkäikäisin ja laadukkain mahdollinen.

2. Työvaiheiden määrä

Tuotteen valmistukseen tarvittavien työvaiheiden määrä vaikuttaa merkittävästi hintaan. Näitä työvaiheita ovat muun muassa:

 • Metallin leikkaaminen ja jyrsintä
 • Hitsaus
 • Pintakäsittely ja maalaus

Esimerkiksi AluShelin CPH-pyöräkatos on hintavampi kuin CPHL-malli, koska siinä on lasitus, joka vaatii enemmän materiaalia ja työvaiheita.

BRANCH-pyöräteline asennettuna Kirkkonummelle. Pirteä punainen pyöräteline tekee kokonaisuuden raikkaaksi!

CPH-pyöräkatos sisältää lasitetun takaseinän ja pitkän lipan pitämään pyörät kuivina. Samalla työvaiheiden määrä lisääntyy.

Esteetön CPHL pyöräkatos, jonka pitkä moduuliväli mahdollistaa korkean käyttöasteen ja helpottaa talvihoitoa.

Esteetön CPHL pyöräkatos, jonka pitkä moduuliväli mahdollistaa korkean käyttöasteen ja helpottaa talvihoitoa.

 

3. Pitkäikäisyys ja korjattavuus

Materiaalivalinnat vaikuttavat suoraan pyöräkatoksen pitkäikäisyyteen. Laadukkaista materiaaleista valmistetut katokset ovat kalliimpia, mutta ne kestävät pidempään ja ovat näin ollen pitkässä juoksussa taloudellisesti kannattavampia. AluShelin katokset kestävät 200 kg/m² lumikuormaa, mikä lisää niiden turvallisuutta ja pitkäikäisyyttä.

Lisäksi mietihän kaikkia muita kustannuksia, joita tulee, kun katos täytyy vaihtaa:

 • asennuskulut
 • tilauskulut
 • selvitystyöt
 • työryhmän aika
 • kilpailutukseen menevä aika
 • katoksen kaivaminen irti maasta

On sanomattakin selvää, että katoksen hinta ei ole koko hinta. AluShelin katokset ovat kokonaishinnaltaan edullisimmat, koska katosten käyttöikä lasketaan jopa kymmenissä vuosissa.

4. Valmistusmaa

Suomessa valmistetut pyöräkatokset ovat usein kalliimpia kuin ulkomailta tilatut. Korkeampi hinta perustuu kuitenkin useisiin etuihin:

 • Nopeampi toimitusaika
 • Parempi laatu ja matalampi hiilijalanjälki
 • Varmasti eettiset työolosuhteet

AluShelin alumiiniset pyöräkatokset valmistetaan Suomessa omalla tehtaallamme, mikä takaa korkean laadun ja eettiset työolosuhteet. Kuumasinkitystä teräksestä valmistetut katokset valmistetaan tarkkaan valitulla tehtaalla Euroopassa.

5. Asennustapa

Pyöräkatosten asennustapa vaikuttaa myös kustannuksiin. AluShel tarjoaa pyöräkatosten asennuspalvelun, mikä säästää asiakkaalta aikaa ja rahaa, koska heidän ei tarvitse palkata erillistä työvoimaa asennukseen. Tämä on merkittävä etu, kun ajatellaan kokonaishintaa eikä vain yksittäisen tuotteen hintaa.

Miksi asennus kannattaa ulkoistaa AluShelille? Mikäli tuote on asennettu virheellisesti, me kannamme vastuun, ei veronmaksajat tai tilaaja. Me asennamme katoksia tuon tuosta, joten olemme siinä ripeitä ja alan ammattilaisia.

Jos otetaan huomioon asennuksen hinta, pyöräkatos ilman asennusta voi tulla hyvinkin kalliiksi. AluShelilla me myös tarvittaessa asennamme katoksen, jolloin kokonaishankinnan budjetointi on helpompaa.

6. Lisäominaisuudet

Hintaan vaikuttavat myös erilaiset lisäominaisuudet, kuten viherkatto kuumasinkitystä teräksestä valmistettuihin pyöräkatoksiin. Viherkatto parantaa katoksen ympäristöystävällisyyttä ja estetiikkaa, mutta lisää myös kustannuksia.

Esimerkki: CPH vs. CPHL

AluShelin mallistossa CPH-pyöräkatos on hintavampi kuin CPHL, koska CPH sisältää lasituksen. Lasitus suojaa vesisateelta, tuulelta ja lumelta, mutta vaatii enemmän materiaalia ja työvaiheita. CPHL-malli on edullisempi vaihtoehto ilman lasitusta.

Laadukas pyöräkatos Suomen sääolosuhteisiin.

CPH on laadukas pyöräkatos Suomen olosuhteisiin. Takaseinä suojaa sateelta ja vaatii valmistuksessa useita lisätyövaiheita.

Esteetön CPHL pyöräkatos, jonka pitkä moduuliväli mahdollistaa korkean käyttöasteen ja helpottaa talvihoitoa.

CPHL-pyöräkatos ei sisällä takaseinää, eli se on ilkivaltavapaa ja edullisempi kuin CPH, jossa on lasitettu takaseinä.

 

7. Kokonaiskustannukset ja taloudellinen kestävyys

Kun arvioidaan pyöräkatoksen hintaa, on tärkeää huomioida kokonaiskustannukset, ei vain yksittäisen tuotteen hinta. AluShelin tarjoama asennuspalvelu ja laadukkaat materiaalit takaavat pitkäikäiset ja kestävät ratkaisut, jotka säästävät rahaa pitkällä aikavälillä. Tämä vähentää tarvetta korjauksiin ja uusimisiin, mikä on sekä taloudellisesti että ekologisesti kestävä valinta.

 

Yhteenveto

 

Pyöräkatoksen hinnan muodostumiseen vaikuttavat monet tekijät, kuten materiaalit, työvaiheet, pitkäikäisyys, korjattavuus, valmistusmaa, asennustapa ja lisäominaisuudet. AluShelin pyöräkatokset, kuten CPH ja CPHL, tarjoavat kestäviä ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja, jotka ovat pitkällä aikavälillä taloudellisesti järkeviä. Valitse pyöräkatos tarpeesi mukaan ja huomioi sen kokonaiskustannukset sekä ympäristövaikutukset.

Jos haluat tarkempia hintatietoja tai tarjouksen, ota yhteyttä!