• Blogi
  • Pyörätelineet

Miten lukita pyörä oikein?

Julkaistu: 1.7.2024

Pyöräilyn suosio kasvaa jatkuvasti, ja siksi pyörien turvallinen lukitseminen on tärkeämpää kuin koskaan. Tässä artikkelissa kerromme yleisohjeet, miten pyörä tulisi lukita oikein eli turvallisesti ja mitä lukkovaihtoehtoja on tarjolla. Lisäksi käsittelemme, miksi pyörätelineen valinta on yhtä tärkeää kuin itse lukko, ja miksi AluShelin runkolukittavat pyörätelineet ovat suosittuja kaupungeissa ja käyttäjien keskuudessa.

AluShel - pyörätelineet, pyöräkatokset ja pysäkkikatokset

Miten pyörän lukitseminen tulisi tehdä? Polkupyörä tarvitsee laadukkaan lukon, oikean lukitsemistekniikan sekä turvallisen runkolukittavan pyörätelineen.

 

Pyörän turvallinen lukitseminen

1. Valitse laadukas lukko: Hyvä lukko on ensimmäinen askel pyörän turvalliseen lukitsemiseen. Suosittelemme U-lukkoa tai kettinkilukkoa, jotka ovat tunnettuja kestävyydestään ja murtovarmuudestaan. Vältä halpoja vaijerilukkoja, jotka ovat helposti katkaistavissa.

2. Lukitse runko ja etupyörä: Lukitse pyöräsi aina kiinteään kohteeseen, kuten turvalliseen runkolukittavaan pyörätelineeseen, ja varmista, että sekä runko että etupyörä ovat lukittuina. Tämä vaikeuttaa pyörän varastamista merkittävästi.

3. Käytä kahta lukkoa: Jos mahdollista, käytä kahta erilaista lukkoa. Tämä lisää turvallisuutta, koska varkaat joutuvat käyttämään enemmän aikaa ja erilaisia työkaluja pyörän varastamiseen.

Lukkovaihtoehdot

1. U-lukko: Erittäin kestävä ja vaikeasti murrettava. Paras valinta kaupunkialueille ja pitkään parkkeeraukseen.

2. Kettinkilukko: Joustava ja vahva, sopii hyvin runkojen ja pyörien kiinnittämiseen eri kokoisiin ja muotoisiin telineisiin.

3. Vaijerilukko: Helppo kantaa mukana, mutta soveltuu parhaiten lisälukitukseen muiden lukkojen ohella.

Pyörätelineen valinnan tärkeys

Hyvä pyöräteline on yhtä tärkeä kuin laadukas lukko. AluShelin turvalliset runkolukittavat pyörätelineet ovat suosittuja kaupunkien ja käyttäjien keskuudessa monista syistä:

1. Turvallisuus: AluShelin pyörätelineet on suunniteltu siten, että pyörät voidaan lukita useista eri kohdista, mikä lisää turvallisuutta. Tämä on erityisen tärkeää, kun halutaan varmistaa, että pyörä pysyy paikallaan pitkään.

2. Käytettävyys: Pyörätelineet, kuten ARC, BAR ja BRANCH, tarjoavat erilaisia muotoja ja kokoja, jotka sopivat eri kokoisille ja muotoisille pyörille. Pyöristetyt kulmat ovat suosittuja, koska ne estävät naarmujen syntymisen pyörän runkoon. Näiden pyörätelineiden avulla pyörän lukitseminen on tehty helpoksi.

ARC-pyörätelineet ovat muotoilultaan kapeita.

ARC-pyörätelineet ovat muotoilultaan kapeita.

BAR on leveä runkolukittava pyöräteline.

BAR on leveä runkolukittava pyöräteline.

BRANCH-pyöräteline valmistetaan Suomessa ja se on pyöräteline, johon voi kiinnittää pyörän useista eri kohdista.

BRANCH-pyöräteline valmistetaan Suomessa ja se on pyöräteline, johon voi kiinnittää pyörän useista eri kohdista.

 

Leveät ja kapeat runkolukittavat pyörätelineet

Leveät pyörätelineet: Näiden etuna on, että ne tarjoavat enemmän tilaa pyörien väliin, mikä helpottaa pyörien käsittelyä ja lukitsemista. Leveät telineet ovat erityisen hyödyllisiä, kun tilassa on paljon pyöriä, sillä ne vähentävät pyörien välistä ahtautta.

Kapeat pyörätelineet: Nämä telineet ovat tilaa säästäviä ja sopivat erinomaisesti kapeisiin tiloihin, kuten kaupunkien tiiviisiin parkkialueisiin. Ne ovat käytännöllisiä silloin, kun tila on rajallinen, mutta niiden käytössä on huomioitava pyörien järjestely tarkasti, jotta kaikki pyörät mahtuvat telineisiin.

 

BRANCH-pyöräteline asennettuna Kirkkonummelle. Pirteä punainen pyöräteline tekee kokonaisuuden raikkaaksi!

BRANCH-pyöräteline asennettuna Kirkkonummelle. Pirteä punainen ja leveä BRANC-pyöräteline tekee kokonaisuuden raikkaaksi! Pyörän lukitseminen on helppoa ja turvallista.

 

Pyörätelineiden muotoilu

Pyörätelineiden muotoilu on myös tärkeä tekijä. Pyöreät tai pyöristetyt telineet, kuten ARC48 ja ARC-L60, ovat suosittuja, koska ne eivät naarmuta pyörien runkoja ja näyttävät tyylikkäiltä. Kulmikkaat telineet voivat näyttää moderneilta, mutta ne saattavat vahingoittaa pyörien runkoja, joten me pyörätelineiden valmistajana suosittelemme käyttäjän kannalta pyöristettyjä vaihtoehtoja.

CPF on laadukas katos pyörille, kuvassa pyöräkatos ja raikkaan punaiset pyörätelineet.

CPF on laadukas katos pyörille, kuvassa pyöräkatos ja raikkaan punaiset kapeat ARC48-pyörätelineet, joiden avulla pyörän lukitseminen on helppoa.

 

Yhteenveto

Pyörän turvallinen lukitseminen alkaa laadukkaasta lukosta ja jatkuu hyvään pyörätelineeseen. AluShelin runkolukittavat pyörätelineet, kuten ARC, BAR ja BRANCH, tarjoavat turvallisen ja käyttäjäystävällisen ratkaisun polkupyörän lukitsemiseen. Muista lukita pyörä aina sekä rungosta että pyörästä, ja valitse teline, joka mahdollistaa useista eri kohdista lukitsemisen. Näin varmistat, että pyöräsi pysyy turvassa ja käyttökuntoisena pitkään.

Eli miksi pyörän lukitseminen oikein on tärkeää? Se pitää pyörän turvassa ja samalla voit rauhallisin mielin hypätä pyörän selästä juomaan kahvin lempparikahvilassasi.

Tutustu kaikkiin pyörätelineisiimme tästä!