• Blogi

Miten valita hyvä pyöräteline?

Julkaistu: 28.3.2024

Ota selvää, mitkä kaikkea täytyy huomioida, kun valitsee pyörätelinettä.

Hyvä pyöräteline on

1. Kestävä
2. Käytännöllinen
3. Turvallinen
4. Tyylikäs

Videolla sisäänpäin kavennettu, alumiininen BAR L60-malli.

 

Hyvä pyöräteline on… Tyylikäs

 

Tyylikkyys on ominaisuus, joka ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen puhuttaessa pyörätelineistä, mutta se on yhä tärkeämpi tekijä kaupunki- ja kuntaryhmien keskuudessa. Esteettisesti miellyttävä pyöräteline sopii hyvin ympäröivään kaupunkikuvaan ja kannustaa pyöräilemään. Tyylikkään muotoilun ja toimivuuden yhdistäminen onkin nykyaikaisen pyörätelineen suunnittelun kulmakivi.

 

Hyvä pyöräteline on… Käytännöllinen

BRANCH-pyöräteline on tyylikäs ja käytännöllinen: kiinnitä turvallisesti erikokoiset pyörät useista eri kohdista.

BRANCH-pyöräteline on tyylikäs ja käytännöllinen: kiinnitä turvallisesti erikokoiset pyörät useista eri kohdista.

Käytännöllisyys tarkoittaa, että hyvä pyöräteline palvelee käyttäjiään monipuolisesti, olipa polkupyörä iso tai pieni tai pyöräilijä nuori tai jo varttuneempi.

Hyvän pyörätelineen suunnittelussa on otettava huomioon pyörän kahden kontaktipisteen tarve, jolloin pyörä pysyy tukevasti pystyssä eikä kaadu helposti. Tämä ei ainoastaan suojaa pyörää vaurioilta, vaan myös tekee pysäköinnistä järjestelmällisempää ja tilankäytöltään tehokkaampaa.

 

Hyvä pyöräteline on… Turvallinen

 

Turvallisuus on olennainen osa hyvää pyörätelinettä. Tämä tarkoittaa paitsi fyysistä kestävyyttä myös pyörän turvallista runkolukittavuutta. Pyörätelineemme ovat paksua metallia, joka kestää kovaa käyttöä. Turvallisuuteen vaikuttavat sekä pyörätelineen suunnittelu että sen asennuspaikka.

Telineen tulisi mahdollistaa pyörän lukitseminen siten, että sekä runko että ainakin yksi pyörä saadaan kiinnitettyä telineeseen, mikä vaikeuttaa varkauksia. Lisäksi hyvän pyörätelineen suunnittelussa huomioidaan, että se ei aiheuta vaaraa ohikulkijoille tai pyöräilijöille, esimerkiksi terävillä reunoilla tai ulkonevilla osilla.

CRL on hyvä valinta esimerkiksi koulukohteissa: pyörät pysyvät siistissä järjestyksessä, niissä on turvallinen kaariteline sekä perinteinen etupyörätuki.

CRL on suosittu pyöräteline, jossa yhdistyy etupyörälukitus ja turvallinen runkolukitus. Etupyörätuki ei riko jarrulevyjä tai etupinnoja.

CRL on suosittu pyöräteline, jossa yhdistyy etupyörälukitus ja turvallinen runkolukitus. Etupyörätuki ei riko jarrulevyjä tai etupinnoja.

 

Hyvä pyöräteline on… Kestävä

 

Polkupyörä vaatii turvallisen pyörätelineen. FRAME on upea, minimalistinen runkolukittava pyöräteline.

Polkupyörä vaatii turvallisen pyörätelineen. FRAME on upea, minimalistinen runkolukittava pyöräteline.

 

Hyvä pyöräteline on kestävä. Kestävyyteen vaikuttaa esimerkiksi

 • materiaali
 • muotoilu
 • asennustapa
 • pyörätelineen sijainti

Kestävyys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista hyvässä pyörätelineessä. Materiaalivalinta on keskeisessä roolissa pyörätelineen kestävyyden kannalta. Korkealaatuiset, sään- ja korroosionkestävät materiaalit takaavat pitkän käyttöiän myös vaativissa olosuhteissa. Tällaisia ovat

 • alumiini
 • kuumasinkitty teräs ja
 • ruostumaton teräs.

Kuumasinkitty teräs, ruostumaton teräs ja alumiini ovat vahvoja ja pitkäikäisiä materiaaleja, kun halutaan hyvät pyörätelineet.

Ruostumaton teräs on monien yllätykseksi lähes 100 % kierrätettävissä. Tätä nykyä lähes 50 % ruostumattomasta teräksestä tehdään metalliromusta. Ruostumaton teräs sisältää kromia, mikä parantaa sen korroosionkestävyyttä ja lujuutta, koska kromi luo passiivisen kerroksen hapettumiselle altistuessaan ilmalle.

Lisäksi alumiini sopii erinomaisesti ulkokäyttöön, koska sillä on korkea murtumakestävyys, joten se kestää kolhuja ja kovaa käyttöä. Alumiinin ainutlaatuinen ominaisuus on se, että se muodostaa hapen kanssa oksidikerroksen, joka suojaa metallin alempia kerroksia. Alumiini on myös 100 % kierrätettävissä. Käyttämäämme alumiiniin tehdään myös BRANCH-polkupyörätelineeseen alumiinin passivointikäsittely (Iridite NPC). Käsittelyn myötä maali pysyy alumiinissa tiukemmin ja se on entistä korroosionkestävämpi.

Kestävän pyörätelineen on kestettävä sekä fyysistä rasitusta että ääriolosuhteita, kuten pakkasta, kuumuutta ja kosteutta, säilyttäen samalla toimivuutensa ja ulkonäkönsä. Lue tästä blogikirjoituksesta lisää, mitä ottaa huomioon valittaessa polkupyörätelineen materiaaleja.

Asennustapa: Hyvä pyöräteline on myös asennettu järkevästi ja käyttökohteeseen sopivalla tavalla. Asennustapoja on käytännössä kolme:

 • pinta-asennus (asennus suoraan betoniin betoniruuveilla)
 • uppoasennus (maahan valaminen, asennus maahan upotettuun liikennemerkin jalustaan tai
 • asennus perustusprofiileilla maan alle, jolloin päälle tulee maan pintarakenteet, joiden paino pitää pyörätelineen paikallaan)
 • vapaastiseisova (helposti siirreltävissä, voidaan myös ankkuroida asfalttiin helposti)

 

Laaja valikoimamme tarjoaa erilaisia pyörätelineitä, jotka vastaavat kaikkien edellä mainittujen kriteerien mukaisesti. Olipa kyseessä sitten julkinen tila, toimistorakennus tai asuinalue, meiltä löytyy sopiva ratkaisu mihin tahansa kohteeseen. Valitsemalla kestävän, käytännöllisen, turvallisen ja tyylikkään pyörätelineen, voidaan tukea kestävää liikkumista ja tehdä pyöräilystä houkuttelevampi vaihtoehto kaikille.

Hyvän pyörätelineen valinta on investointi tulevaisuuteen. Se ei ainoastaan palvele nykyisiä pyöräilijöitä, vaan myös rohkaisee uusia käyttäjiä siirtymään kestävämpään liikkumismuotoon. Panostamalla laadukkaisiin pyörätelineisiin, kaupungit ja kunnat voivat edistää vihreää liikkumista ja parantaa yhteiskunnan yleistä hyvinvointia.