• Blogi
  • Referenssit

Case Study: Mänttä-Vilppula

Julkaistu: 31.3.2022

Pysäkkikatoksien ei tarvitse olla tylsiä. Mänttä-Vilppula ja AluShel toteuttivat yhdessä taidekatokset.

Mänttä-Vilppulaan asennettiin kustomoidut AluShelin taidekatokset.

 

Taidekaupunki Mänttä-Vilppula tunnetaan parhaiten Serlachius-museoista, kulttuuritapahtumista ja Metsä Tissuen Mäntän tehtaasta. Kansainväliset taide- ja kulttuuritapahtumat tuovat kaupunkiin noin 100 000 kulttuurimatkailijaa vuosittain. Palvellakseen sekä kaupunkilaisia että vierailijoita joukkoliikenteessä Mänttä-Vilppula valitsi AluShelin toimittamaan kaupungille uudet pysäkkikatokset taiteellisella otteella.

– Haluamme tuoda taidetta kaikkien nähtäväksi, myös katukuvaan, kertoo Mänttä-Vilppulan kaupungin elinkeinoyhtiön MW-Kehityksen markkinointijohtaja Antti Korkka.

– Tällä kertaa päätimme hyödyntää pysäkkikatosten takaseinää. Kuviksi valikoitui kaupungin kulttuurikohteita kuvaavat taidegrafiikat, jotka suunnitteli mänttäläinen taiteilija Sammy-Daniel Hottinen. Hänen käsialaansa ovat myös kaupungin sisääntuloteiden kaupunkitaulujen ja kaupunkiviirien taidekuvat. Samaa taidegrafiikkaa on käytetty myös matkailun painotuotteissa ja verkkoviestinnässä. Taidekuvien suunnittelussa kiinnitettiin huomiota paikallisuuteen. Eri taajama-alueilla sijaitsevat pysäkit saivatkin omaa aluetta kuvaavat taidegrafiikat. Mäntän kuvissa korostuvat historialliset arkkitehtuurikohteet, Vilppulassa koski- ja rautatieasemamiljööt sekä Kolhossa Keurusselän maisemat.

Siistit ja persoonalliset pysäkkikatokset ovat saaneet paljon positiivista huomioita.

– Valitsimme kaupungin kanssa AluShelin tuottamaan projektia, sillä heillä on vankka osaaminen pysäkkialalta. Yhteistyö oli vaivatonta ja sujuvaa. Uudet kuvaideatkin saimme toteutettua suoraan AluShelin kautta. Saimme järjestettyä myös pysäkkirunkojen värityksen samaksi samaan aikaan toteutettujen kävelyopasteiden kanssa.

Mänttä-Vilppulaan asennettiin kustomoidut AluShelin taidekatokset.

Mänttä-Vilppulaan asennettiin kustomoidut AluShelin taidekatokset.

 

– Siistit ja persoonalliset pysäkkikatokset ovat saaneet paljon positiivista huomioita. Pysäkit ovat luoneet yhtenäistä taidekaupunki-ilmettä, josta erityisesti julkisen liikenteen käyttäjät ja matkailijat ovat olleet iloisia. Hienoa on, että olemme myös välttyneet ilkivallalta. Yhtäkään taidekuvaa tai pysäkin rakennetta ei ole sotkettu tai rikottu.